Recept

Rillettes-francouzské škvarky

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 260 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 240 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 1969

Ingredience

1 ks Bobkový list
2 ks Cibule
1 špetka Pepř černý mletý
1 ks Rozmarýn čerstvý
300 g Sádlo škvařené
1 kávová lžička Sůl
1 kg Vepřová plec
200 g Vepřový bok uzený
500 ml Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

310% Kalorie 6,123 kcal
Kilojoule 25 617kJ
10% Sacharidy 36 g
711% Tuky 533 g
217% Sodík 4 g
347% Bílkoviny 195 g

Rillettes-francouzské škvarky postup přípravy receptu:

1

Sádlo zvolna zahříváme s vínem, cibulí pokrájenou na hrubo, bobkovým listem a rozmarýnem.

2

Když se sádlo rozpustí přidáme na kostky pokrájenou plec a uzený bůček. Zahříváme na mírném plameni 3-4 hodiny až se maso začne rozpadat.

3

Vyndáme maso a bylinky, opepříme, osolíme dle chuti a promícháme.

4

Nandáme do sklenic a zalijeme sádlem, necháme vychladnout.

5

Podáváme namazané na čerstvém chlebu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept