Lázeňský guláš

110 min.
Česká republika

Ingredience

    • 750gramůHovězí maso přední
    • 20gramůSůl
    • 80gramůTuk
    • 300mililitrůSmetana 12% (konzumní)
    • 1200mililitrůVoda pitná
    • 10gramůPaprika mletá sladká
    • 50gramůCibule
    • 120gramůMouka pšeničná hladká T 650
    • 60gramůProtlak rajčatový
Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
283 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
17 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
837 mg
Cukr
315 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Hovězí maso opláchneme a nakrájíme na kousky cca po 25g.
  • 2
    Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno, osmahneme na tuku dorůžova, zasypeme mletou paprikou a necháme zpěnit. Přidáme rajčatový protlak, krátce osmahneme, vložíme maso a znovu osmahneme. Zalijeme vlažnou vodou a pod poklicí dusíme do poloměkka.
  • 3
    Když je maso poloměkké, vydusíme šťávu na tuk, zaprášíme prosátou moukou, zasmahneme, zalijeme vlažnou vodou a dobře rozmícháme. Dusíme tak dlouho, až maso změkne.
  • 4
    Měkké maso vyjmeme, omáčku přecedíme zpět na maso a zalijeme smetanou.
  • 5
    Nakonec guláš podle potřeby přisolíme a ještě podusíme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.