Recept

Baklava z listového těsta

  • Turecko
Palec nahoru
0
Palec dolu
1
1
Špatný recept
1 1 Baklava z listového těsta 5 1
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 19703

Ingredience

1 polévková lžíce Citronová šťáva
400 g Cukr krupice
400 g Listové těsto
250 g Ořechy vlašské
2 ks Vejce slepičí
400 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 630 kcal
Kilojoule 2 637kJ
20% Sacharidy 72 g
48% Tuky 36 g
1% Sodík 23 mg
17% Bílkoviny 9 g

Baklava z listového těsta postup přípravy receptu:

1

Těsto rozválíme na 3 mm silný plát a dáme ho na vymazaný plech.

2

Rozsekané ořechy smícháme se 2 bílky a 2 lžícemi cukru. Vzniklou náplň klademe na prostředek těsta. Těsto ohneme přes náplň a okraje přitiskneme pevně k sobě. Baklavu rozkrájíme na 5 cm široké pruhy, které potřeme rozšlehaným žloutkem a dáme péct na 175 °C.

3

Mezitím přichystáme sirup. Vodu smícháme s cukrem a vaříme do úplného rozpuštění cukru, poté zvýšíme teplotu a necháme 10 minut zprudka provařit. Přilijeme citrónovou šťávu.

4

Připraveným sirupem zalijeme ještě teplé upečené těsto, necháme dobře vsáknout.

Ach jo, ještě nikdo nepřidal komentář.

Vyzkoušej recept a napiš jak se ti povedl.
Ostatní uživatele to také zajímá

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
1
1
Špatný recept