Recept

Baklava s cukrovým sirupem

  • Turecko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 19706

Ingredience

4 polévková lžíce Citronová šťáva
750 g Cukr krupice
50 g Cukr moučkový
250 g Mouka pšeničná hladká T 650
150 g Máslo čerstvé
50 ml Olej olivový
200 g Ořechy vlašské
1 špetka Sůl
2 ks Vejce slepičí
800 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

44% Kalorie 877 kcal
Kilojoule 3 669kJ
35% Sacharidy 127 g
53% Tuky 40 g
3% Sodík 55 mg
17% Bílkoviny 9 g

Baklava s cukrovým sirupem postup přípravy receptu:

1

Vypracujeme těsto z hladké mouky, vajec, špetky soli a hrnku vody. Těsto při hnětení natahujeme a skládáme, poté necháme pod vlhkou utěrkou 30 minut odležet.

2

Hotové těsto podělíme na 8 dílků, každý posypeme škrobovou moučkou a vyválíme. Jeden díl těsta vložíme do olejem vymazané formy, potřeme rozpuštěným máslem, posypeme mletými ořechy, přiložíme další plát těsta a postup opakujeme. Ještě před upečením baklavu rozřežeme na čtverce či trojúhelníky, vršky potřeme opět rozpuštěným máslem a dáme péct na 175 °C.

3

Cukr zalijeme vodou a necháme vařit do úplného rozpuštění. Poté přilijeme 2 lžíce citrónové šťávy a necháme vychladnout.

4

Sirupem poléváme ještě vlažnu baklavu, kterou servírujeme až zcela vychladlou.

Ach jo, ještě nikdo nepřidal komentář.

Vyzkoušej recept a napiš jak se ti povedl.
Ostatní uživatele to také zajímá

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept