Jogurtový dort - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jogurtový dort
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 19715 |
Kategorie: | Pečené dorty |
Ingredience
500 g | Cukr krupice |
250 g | Jogurt bílý |
6 g | Kypřicí prášek do pečiva |
250 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 64g |
---|---|
Cholesterol | 65,4mg |
Draslík | 144,9mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,2mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Jogurt bílý, Kypřicí prášek do pečiva, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Jogurtový dort postup přípravy receptu:
1 | Jogurt ušleháme s vejcem a půlkou cukru, přidáme mouku a kypřící prášek. |
2 | Vzniklé těsto nalijeme do vymazané a moukou vysypané formy a dáme péct na 175 °C. |
3 | Zbylý cukr svaříme s vodou na hustý sirup, který necháme vychladnout. |
4 | Upečený dort polijeme ještě horký sirupem. Podáváme vychlazené. |