Jednoduchý recept

Koláč Tatin s jablky

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 1972

Ingredience

1 ks Citrony
100 g Cukr krupice
6 ks Jablka
250 g Listové těsto
100 g Máslo čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 282 kcal
Kilojoule 1 181kJ
10% Sacharidy 37 g
21% Tuky 16 g
0% Sodík 2 mg
3% Bílkoviny 2 g

Koláč Tatin s jablky postup přípravy receptu:

1

Formu na koláč vymažeme a vysypeme cukrem. Troubu předehřejeme na 180C.

2

Jablka omyjeme, oloupeme, jadřince odstraníme a rozkrojíme na čtvrtiny. Kousky jablek vyskládáme do formy řezem dolů do tvaru kruhu. Pokapeme citronovou šťávou. Ve formě zahříváme na silném plameni asi 1minutu, dokud jablka nezískají zlatožlutou barvu.

3

Listové těsto rozválíme na pomoučeném vále na plát, položíme na jablka a okraje zahneme směrem dolů. Pečeme asi 30minut.

4

Hotový koláč vyklopíme na mělký talíř.

Poznámka

Listové těsto připravíme viz recept "Listové těsto" nebo použijeme již hotové, mražené

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept