Koláč Tatin s jablky

50 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
282 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
16 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
3 g
Cukr
22 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Formu na koláč vymažeme a vysypeme cukrem. Troubu předehřejeme na 180C.
  • 2
    Jablka omyjeme, oloupeme, jadřince odstraníme a rozkrojíme na čtvrtiny. Kousky jablek vyskládáme do formy řezem dolů do tvaru kruhu. Pokapeme citronovou šťávou. Ve formě zahříváme na silném plameni asi 1minutu, dokud jablka nezískají zlatožlutou barvu.
  • 3
    Listové těsto rozválíme na pomoučeném vále na plát, položíme na jablka a okraje zahneme směrem dolů. Pečeme asi 30minut.
  • 4
    Hotový koláč vyklopíme na mělký talíř.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.