Mléčná rýže - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mléčná rýže
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 19726 |
Kategorie: | Rýže |
Ingredience
180 g | Cukr krupice |
1 kávová lžička | Cukr moučkový |
1000 ml | Mléko polotučné |
200 g | Rýže loupaná |
1 špetka | Sůl |
400 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 87g |
---|---|
Cholesterol | 25,0mg |
Draslík | 39,4mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Cukr moučkový, Rýže loupaná, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Mléčná rýže postup přípravy receptu:
1 | Rýži uvaříme do poloměkka, poté vodu slijeme, přidáme mléko, osolíme, osladíme a uvaříme doměkka. Do vroucího mléka přilijeme trošku vody s rozpuštěným škrobem a necháme povařit ještě 2 minuty. |
2 | Hotovou rýži rozdělíme do zapékacích misek a necháme v troubě zapéct. |