Keškul - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Keškul
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 19729 |
Kategorie: | Sladké kaše |
Ingredience
30 g | Kokos - mletý (Kopra) |
170 g | Mandle |
1000 ml | Mléko polotučné |
30 g | Mouka bramborová |
70 g | Mouka rýžová |
50 g | Pistácie |
0,5 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 25,0mg |
Draslík | 427,8mg |
Vláknina | 16g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,7mg |
Vitamín E | 11,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Mandle, Pistácie, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kokos - mletý (Kopra), Mléko polotučné, Mouka bramborová, Mouka rýžová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Keškul postup přípravy receptu:
1 | Velice jemně rozsekané mandle smícháme s mlékem a uvedeme k varu. |
2 | Do vařícího mléka přilijeme trošku vody s rozmíchanou rýžovou a bramborovou moučkou, přisypeme cukr a kokos a necháme vařit 10 minut. |
3 | Servírujeme vychlazené, sypané nasekanými pistáciemi a mandlemi. |