Koláč s uzenou treskou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 135 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Koláč s uzenou treskou
Celkový čas: | 135 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 65 minut |
Doba vaření: | 70 minut |
Autor: | miculinkamicanka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (12%) |
ID receptu: | 19732 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
Náplň | |
---|---|
350 g | Filé z aljašské tresky |
150 ml | Mléko polotučné |
1 špetka | Pepř černý mletý |
150 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
120 g | Špenátový protlak mražený |
1 špetka | Sůl |
90 g | Sýr Čedar |
3 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Koláč s uzenou treskou | |
90 g | Máslo čerstvé |
90 g | Mouka pšeničná celozrnná |
90 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Sůl |
2 polévková lžíce | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 272,2mg |
Draslík | 92,1mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,4mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 18,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Sýr Čedar, Vaječný žloutek slepičí, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Filé z aljašské tresky, Mléko polotučné, Pepř černý mletý, Smetana 33% (šlehačka), Špenátový protlak mražený, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná celozrnná, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Koláč s uzenou treskou postup přípravy receptu:
1 | Na pánev dáme tresku, přidáme mléko a smetanu, přivedeme k varu, přiklopíme pokličkou a na 10 minut odstavíme. Potom tresku vyjmeme z pánve, zbavíme kůže a rozebereme na kousky. Tekutinu procedíme a uschováme. |
2 | Smícháme mouku se solí a postupně zapracováváme máslo. Přidáme 2 lžíce vody, vypracujeme tuhé těsto a krátce prohněteme. Potom ho rozválíme na tenkou placku a vyložíme koláčovou formu o průměru 20 cm. Uložíme na 15 minut do ledničky, potom zakryjeme těsto alobalem nebo pečícím papírem, zatížíme fazolemi a pečeme 10-12 minut v troubě předehřáté na 200 °C. Odstraníme fazole i alobal a ještě 10 minut pečeme dozlatova. Zmírníme teplotu trouby na 190 °C. |
3 | Z rozmrazeného špenátu vymačkáme tekutinu a společně s rybím masem ho rozložíme na koláč. Do tekutiny, v níž se vařila ryba, vmícháme žloutky, 60 g sýra, sůl, pepř a nalijeme ji na špenát. Posypeme zbývajícím sýrem a ještě 25-30 minut pečeme dozlatova. |