Jednoduchý recept

Makové košíčky

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 115 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 85 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 19751

Ingredience

1 špetka Hřebíček mletý
3 polévková lžíce Med včelí
220 ml Mléko sójové
50 g Mouka sójová odtučněná
200 g Mouka špaldová
70 g Mák mletý
50 g Olej olivový extra panenský
50 g Oves Milk - sušený ovesný nápoj
200 g Ořechy vlašské
0,5 kávová lžička Pomerančová šťáva
0,5 kávová lžička Skořice mletá
1 ks Vejce slepičí
150 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 352 kcal
Kilojoule 1 471kJ
8% Sacharidy 30 g
30% Tuky 23 g
1% Sodík 11 mg
18% Bílkoviny 10 g

Makové košíčky postup přípravy receptu:

1

Do mísy nasypeme obě mouky, přisypeme sušené mléko, nalijeme vodu, olej a rozklepneme 1 vejce. Vařečkou nebo rukama vypracujeme těsto a dáme odležet.

2

Mezitím si připravíme náplň.

3

Do rendlíku nalijeme sojové mléko a nasypeme mletý mák. Přivedeme k varu a vaříme asi 15 minut. Jakmile začne směs houstnout, krátce promícháme a odstavíme. Přisypeme skořici a špetku hřebíčku. Zakápneme pomerančovou šťávou a vmícháme med.

4

Formičky na košíčky si nejprve vymažeme tukem. Kousky těsta dáváme do formiček a rukou lehce přitlačíme ke stěnám formičky, aby uprostřed zůstala prohlubeň. Do té vložíme lžičkou vychladlou náplň a ozdobíme vlašským ořechem nebo mandlí. Pečeme při střední teplotě asi 70 minut.

5

Podáváme vychladlé jako moučník.

Poznámka

Na ozdobu košíčků použijeme 20 ks vlašských ořechů.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept