Jednoduchý recept

Mramorovaná bábovka s tofu

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (74%)
ID receptu: 19754

Ingredience

0,5 kávová lžička Citronová kůra
80 g Cukr ovocný - Fruktoza
15 g Kakao - prášek
1 ks Kypřicí prášek do pečiva
120 ml Mléko sójové
200 g Mouka špaldová
90 g Olej olivový extra panenský
200 g Sýr sójový - Tofu
4 ks Vejce slepičí
50 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

10% Kalorie 194 kcal
Kilojoule 813kJ
5% Sacharidy 20 g
15% Tuky 11 g
1% Sodík 29 mg
10% Bílkoviny 6 g

Mramorovaná bábovka s tofu postup přípravy receptu:

1

Do mixéru nadrobíme tofu, přilijeme vodu, sójové mléko, žloutky

2

a olej. Důkladně vše rozmixujeme a vlijeme do mísy. Přisypeme mouku s kypřícím práškem a přidáme fruktózu s nastrouhanou citronovou kůrou. Šlehačem vše dobře rozšleháme. Nakonec opatrně zašleháme do těsta sníh, který jsme si utřeli z bílků a 3 lžic studené vody.

3

Těsto rozdělíme na dvě poloviny a do jedné vmícháme kakaový prášek. Tím se nám jedna půlka těsta obarví. Žlutou polovinu těsta vlijeme do vymazané formy na bábovku a druhou polovinu opatrně lijeme na ni a lehce vmícháme. Nemícháme moc, aby se nám obě vrstvy úplně nespojily.

4

Pečeme v předehřáté troubě při středních teplotách 50 minut. Vyklopíme na talíř a necháme vychladnout.

5

Bábovku podáváme krájenou na řezy jako moučník.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept