Jednoduchý recept

Nákyp z rýže natural

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 130 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 100 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 19759

Ingredience

15 ks Meruňky
100 ml Mléko sójové
50 g Oves Milk - sušený ovesný nápoj
250 g Rýže neloupaná (Natural)
0,5 kávová lžička Sirup citronový
60 g Sirup oříškový
1 špetka Skořice mletá
3 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 245 kcal
Kilojoule 1 025kJ
12% Sacharidy 43 g
6% Tuky 5 g
2% Sodík 37 mg
17% Bílkoviny 10 g

Nákyp z rýže natural postup přípravy receptu:

1

Neloupanou rýži si předem namočíme asi na 2 až 3 hodiny. Rýži scedíme, nasypeme do hrnce a podlijeme studenou vodou. Přivedeme k varu, zmírníme oheň a vaříme 40 minut.

2

Do vychladlé rýže přilijeme sójové mléko, sušené mléko, oříškový sirup a promícháme. Rozklepneme vejce a oddělíme žloutky od bílků. Z bílků vyšleháme sníh, žloutky přimícháme k rýži a sníh pomalu vmícháváme do těsta. Ochutíme skořicí a přikápneme citronový sirup. Dobře promícháme.

3

Na vymazaný a vysypaný plech rozetřeme těsto a pokladame půlkami meruněk. Pečeme při středních teplotách asi 60 minut.

4

Nákyp podáváme teplý.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept