Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Domácí sulc 5 1
Celkový čas: 140 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 120 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 1977

Ingredience

4 ks Bobkový list
4 ks Cibule
1 kávová lžička Pepř černý mletý
4 hrst Petržel - nať
1 kávová lžička Sůl
1 ks Vepřové koleno
4 ks Vepřové nožičky
2 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

148% Kalorie 2,922 kcal
Kilojoule 12 226kJ
3% Sacharidy 11 g
254% Tuky 191 g
77% Sodík 2 g
492% Bílkoviny 277 g

Domácí sulc postup přípravy receptu:

1

V hrnci s osolenou vodou vaříme koleno, nožičky a bobkový list, tak dlouho až bude maso odpadávat, cca 2 hodiny.

2

Maso vyndáme z vody a vývar uschováme.

3

Nakrájíme na menší kousky a smícháme s jemně nakrájenou cibulí a petrželkou.

4

Osolíme, opepříme a dáme do pekáče.

5

Zalijeme vývarem, dle chuti přidáme ocet, promícháme a necháme v chladu ztuhnout, nejlépe přes noc. Ztuhlý sulc nakrájíme na plátky.

Komentáře a hodnocení

 
Aleisa
Sulc s petrželkou
Dělávám jak sulc pouze z nožiček, tak někdy přidávám i koleno. Nožičky zaručí dokonalé ztuhnutí, nechávam si všechno u řezníka přeseknout. Zadní koleno je více masité. Z koření ještě přidávám nové koření. Zkusila jsem podle tohoto receptu přidat cibuli a petrželku k masu před ztuhnutím, ale zůstanu u klasiky, nechat ztuhnout jen tak a když, tak cibuli i petrželku přidat až na talíři. Někomu to může takto chutnat, na řezu je to i barevnější, takže recept nehanímblink

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept