Recept

Vepřové medailonky Val Capriasa

  • Švýcarsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 85 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 19777

Ingredience

1 ks Cibule
200 g Hříbky čerstvé
200 g Listové těsto
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Olej rostlinný
1 ks Rajčata
2 dl Smetana 12% (konzumní)
250 g Sýr Eidam cihla 40%
1 ks Vejce slepičí
1 kg Vepřová kýta
1 dl Víno bílé
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

57% Kalorie 1,133 kcal
Kilojoule 4 741kJ
8% Sacharidy 28 g
104% Tuky 78 g
8% Sodík 164 mg
130% Bílkoviny 73 g

Vepřové medailonky Val Capriasa postup přípravy receptu:

1

Vepřovou kýtu nakrájíme na medailonky, naklepeme, z obou stran zprudka orestujeme na pánvi s tukem, a poté naskládáme do zapékací misky. Zbývající tuk slijeme a na pánev nalijeme bílé víno, které chvíli povaříme. Přilijeme smetanu, okořeníme solí, pepřem a mletou sladkou paprikou a touto směsí zalijeme medailonky.

2

Na plátky nakrájené houby (hříbky) podusíme na másle, přidáme nasekanou cibuli, utřený česnek a společně podusíme. Nakonec přidáme oloupaná, jader zbavená a na kostičky nakrájená rajčata, zamícháme, okořeníme, směs rozložíme na maso a poklademe plátky sýru.

3

Listové těsto rozválíme na plochu o něco větší než je forma, aby vznikly okraje. Těsto poté položíme na masovou směs a okraje dobře přitlačíme. Uprostřed vykrojíme menší otvor, povrch můžeme poklást zbytky těsta a potřeme rozšlehaným vejcem.

4

Pečeme v předehřáté troubě (na 220°C) asi 20 minut.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept