Brambory zapečené s mletým masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Brambory zapečené s mletým masem
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 19778 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
700 g | Brambory |
2 ks | Cibule |
500 g | Maso mleté - mix |
5 polévková lžíce | Olej rostlinný |
2 ks | Paprika zelená |
1 špetka | Pepř 4 barev |
70 g | Protlak rajčatový |
1 kávová lžička | Sůl |
70 g | Sýr Parmezán |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 29g |
---|---|
Cholesterol | 11,9mg |
Draslík | 873,1mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 1,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 51,8mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibule, Olej rostlinný, Paprika zelená, Sůl, Sýr Parmezán, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Maso mleté - mix, Pepř 4 barev, Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Brambory zapečené s mletým masem postup přípravy receptu:
1 | Uvaříme celé brambory i se slupkou ve slaném nálevu. Vaříme 10 minut, vodu slijeme a brambory necháme okapat. Vychlazené brambory oloupeme. |
2 | Na pánvi rozehřejeme olej a na něm zpěníme nadrobno nakrájenou cibulku. Orestujeme dozlatova, přidáme rajčatový protlak a opékáme další tři minuty. Přidáme mleté maso, na proužky nakrájenou papriku a opékáme 10 minut. Osolíme a opepříme. Sundáme z ohně. |
3 | Brambory nakrájíme na plátky a smícháme se směsí z pánve. Dáme do pekáče a v rozehřáté troubě pečeme 15 minut. |
4 | Servírujeme posypané strouhaným Parmezánem. |