Jednoduchý recept

Bratislavský guláš

  • Slovensko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 110 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (96%)
ID receptu: 198

Ingredience

50 g Cibule
50 g Citrony
10 g Cukr krupice
3 g Divoké koření celé
750 g Hovězí maso přední
800 ml Hovězí vývar základní
30 g Hořčice
500 ml Mléko polotučné
100 g Mouka pšeničná hladká T 650
30 g Sůl
150 g Tuk
1 g Tymián sušený
200 g Zelenina kořenová

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 337 kcal
Kilojoule 1 411kJ
4% Sacharidy 14 g
29% Tuky 22 g
73% Sodík 1 g
37% Bílkoviny 21 g

Bratislavský guláš postup přípravy receptu:

1

Hovězí maso opláchneme a nakrájíme na kostky cca po 25g.

2

Polovinu dávky cibule a zeleniny nakrájíme na plátky, osmahneme na třetině tuku a přidáme maso. V základu je osmahneme, osolíme, přidáme tymián, divoké koření a opláchnutý, oloupaný citron, nakrájený na plátky. Maso podlijeme teplým vývarem a pod poklicí dusíme doměkka. Během dušení občas zamícháme a podle potřeby doléváme teplým vývarem.

3

Měkké maso vyjmeme, šťávu zahustíme světlou zásmažkou připravenou ze dvou třetin tuku a prosáté mouky a dobře rozšleháme. Přidáme hořčici, cukr, mléko a trochu teplého vývaru a za stálého míchání provaříme.

4

Nakonec omáčku podle potřeby dosolíme a přes hustý cedník procedíme na maso. Druhou polovinu zeleniny nakrájíme na nudličky, přidáme k masu do omáčky a vše krátce podusíme.

Poznámka

Hořčice: (plnotučná)

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept