Bratislavský guláš

110 min.
Slovensko

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
337 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
22 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
1 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Hovězí maso opláchneme a nakrájíme na kostky cca po 25g.
  • 2
    Polovinu dávky cibule a zeleniny nakrájíme na plátky, osmahneme na třetině tuku a přidáme maso. V základu je osmahneme, osolíme, přidáme tymián, divoké koření a opláchnutý, oloupaný citron, nakrájený na plátky. Maso podlijeme teplým vývarem a pod poklicí dusíme doměkka. Během dušení občas zamícháme a podle potřeby doléváme teplým vývarem.
  • 3
    Měkké maso vyjmeme, šťávu zahustíme světlou zásmažkou připravenou ze dvou třetin tuku a prosáté mouky a dobře rozšleháme. Přidáme hořčici, cukr, mléko a trochu teplého vývaru a za stálého míchání provaříme.
  • 4
    Nakonec omáčku podle potřeby dosolíme a přes hustý cedník procedíme na maso. Druhou polovinu zeleniny nakrájíme na nudličky, přidáme k masu do omáčky a vše krátce podusíme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.