Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Žampionové špízy 5 1
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 19810

Ingredience

2 ks Klobása vepřová
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
100 ml Olej rostlinný
4 polévková lžíce Strouhanka
200 g Sýr Eidam cihla 40%
1 špetka Sůl
1 ks Vejce slepičí
250 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 633 kcal
Kilojoule 2 648kJ
2% Sacharidy 8 g
74% Tuky 56 g
26% Sodík 521 mg
46% Bílkoviny 26 g

Žampionové špízy postup přípravy receptu:

1

Očištěné hlavičky žampionů nakrájíme na čtvrtky a střídavě se sýrem nakrájeným na kostky a klobásou nakrájenou na kolečka napichujeme na špejle nebo na jehly.

2

Špízy obalíme v hladké mouce, rozšlehaném osoleném vejci a ve strouhance. Smažíme je na oleji na pánvi dozlatova.

3

Podáváme s bramborovou kaší nebo s vařenými bramborami a čerstvou zeleninou.

Komentáře a hodnocení

 
světluška
Žampionové špízy
Špízy byly výborné, hlavně ty žampiony tongue. Díky za tip na rychlou večeři. Určitě ještě udělám. Místo párku dám příště třeba maso.

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept