Tofu po japonsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tofu po japonsku
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | nova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 19811 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
300 g | Brokolice |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
0,5 kávová lžička | Sůl |
100 g | Sýr Eidam cihla 40% |
200 g | Sýr sójový - Tofu |
0,5 l | Vývar slepičí |
200 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 38,4mg |
Draslík | 792,0mg |
Vláknina | 15g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 135,9mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Brokolice, Máslo čerstvé, Sýr Eidam cihla 40%, Sýr sójový - Tofu, Vývar slepičí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Tofu po japonsku postup přípravy receptu:
1 | Tofu nakrájíme na kostky a necháme asi 12 hodin namočené ve vývaru. |
2 | Očištěnou, nakrájenou brokolici podusíme na másle, přidáme očištěné, nakrájené žampiony a scezené tofu a vše krátce podusíme. Pokrm podle chuti osolíme a před podáváním posypeme nastrouhaným sýrem. |
3 | Vhodnou přílohou je rýže. |