Hrášek s žampiony dušený na másle - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hrášek s žampiony dušený na másle
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 1983 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
150 g | Cibule |
1125 g | Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný |
150 g | Máslo čerstvé |
15 g | Sůl |
150 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 18,0mg |
Draslík | 182,2mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,5mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 17,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný, Sůl, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Hrášek s žampiony dušený na másle postup přípravy receptu:
1 | Máslo rozpustíme, přidáme jemně nakrájenou cibuli, osmahneme, přidáme očištěné, omyté a na plátky nakrájené žampiony a krátce osmahneme. Zastříkneme nálevem z hrášku, osolíme a krátce podusíme. |
2 | Nakonec k podušeným žampionům s cibulí přidáme hrášek a vše krátce prohřejeme. |