Pečené čerstvé ovoce s likérem Grand marnier - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečené čerstvé ovoce s likérem Grand marnier
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | birka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (15%) |
ID receptu: | 19830 |
Kategorie: | Ovocné dezerty |
Ingredience
2 ks | Broskve |
4 ks | Fíky čerstvé |
2 ks | Hrušky |
3 polévková lžíce | Likér Grand Marnier |
5 polévková lžíce | Pomerančová šťáva |
2 ks | Švestky |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 37g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 498,7mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,5mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Broskve, Fíky čerstvé, Hrušky, Pomerančová šťáva, Švestky mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Likér Grand Marnier mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pečené čerstvé ovoce s likérem Grand marnier postup přípravy receptu:
1 | Omyté ovoce nakrájíme na kousky. Fíky napůl, broskve na čtvrtiny, hrušky podélně na čtvrtky a švestky napůl. |
2 | Naskládáme do zapékací misky, pokapeme pomerančovou šťávou a necháme péct v troubě vyhřáté na 200°C 18 minut. Poté přilijeme likér a necháme péct dalších 6 minut. |