Jednoduchý recept

Gratinované mušle

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 5 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 19848

Ingredience

2 polévková lžíce Citronová šťáva
3000 g Mušle slávky
4 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
50 g Strouhanka
1 kávová lžička Sůl
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 494 kcal
Kilojoule 2 066kJ
7% Sacharidy 24 g
21% Tuky 16 g
81% Sodík 2 g
107% Bílkoviny 60 g

Gratinované mušle postup přípravy receptu:

1

Dobře očištěné mušle vhodíme do hrnce se silným dnem a 5 minut je intenzivně prohříváme. Hrncem několikrát zatřeseme, aby se mušle otevřely. Potom slávky vyjmeme a vršky škeblí odstraníme. Spodní část mušlí s masem urovnáme na plech.

2

Oloupaný česnek a omytou petrželku nasekáme, smícháme se strouhankou, osolíme a opepříme. Směs rozdělíme na mušle, pokapeme olivovým olejem, citronovou šťávou a plech vložíme do trouby vyhřáté na 225°C.

3

Mušle zapékáme asi 5 minut, až strouhanka zezlátne.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept