Gratinované mušle - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Gratinované mušle
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 19848 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
3000 g | Mušle slávky |
4 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
50 g | Strouhanka |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 24g |
---|---|
Cholesterol | 140,0mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 569,8mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 42,8mg |
Vitamín E | 2,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 20,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Citronová šťáva, Mušle slávky, Strouhanka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Gratinované mušle postup přípravy receptu:
1 | Dobře očištěné mušle vhodíme do hrnce se silným dnem a 5 minut je intenzivně prohříváme. Hrncem několikrát zatřeseme, aby se mušle otevřely. Potom slávky vyjmeme a vršky škeblí odstraníme. Spodní část mušlí s masem urovnáme na plech. |
2 | Oloupaný česnek a omytou petrželku nasekáme, smícháme se strouhankou, osolíme a opepříme. Směs rozdělíme na mušle, pokapeme olivovým olejem, citronovou šťávou a plech vložíme do trouby vyhřáté na 225°C. |
3 | Mušle zapékáme asi 5 minut, až strouhanka zezlátne. |