Studená frankfurtská omáčka s bylinkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Studená frankfurtská omáčka s bylinkami
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | nova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 19864 |
Kategorie: | Omáčky studené |
Ingredience
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 polévková lžíce | Hořčice plnotučná |
50 g | Kerblík |
2 polévková lžíce | Ocet kvasný lihový |
3 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
50 g | Petržel - nať |
50 g | Šťovík |
1 špetka | Sůl |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
4 ks | Vejce slepičí |
300 g | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 376,5mg |
Draslík | 935,7mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 36,9mg |
Vitamín E | 3,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Kerblík, Olej slunečnicový, Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Vejce slepičí, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice plnotučná, Ocet kvasný lihový, Petržel - nať, Šťovík mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Studená frankfurtská omáčka s bylinkami postup přípravy receptu:
1 | Vejce uvařená natvrdo oloupeme a nadrobno nasekáme. |
2 | Žloutek smícháme se smetanou, po kapkách přiléváme olej a nakonec přidáme hořčici, citronovou šťávu, ocet a sůl. |
3 | Do omáčky vmícháme nasekaná vejce a omyté, nasekané bylinky. |
Poznámka
Vejce předem uvaříme natvrdo. Můžeme použít i jiné druhy bylinek.