Omáčka s vínem a žampiony

40 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
110 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
4 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
176 mg
Cukr
635 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na rozehřátém oleji v kastrole zpěníme hladkou mouku, přimícháme rajčatový protlak a podlijeme vývarem. Promícháme metlou a povaříme asi 15 minut.
  • 2
    Potom přidáme očištěné, na plátky nakrájené žampiony a vaříme 5 minut. Omáčku osolíme, opepříme a nakonec přilijeme červené víno a smetanu. Vše jen prohřejeme.
  • 3
    Omáčku podáváme k tmavým pečeným masům a ke zvěřině.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
čt 5. 11. 2015
Omáčka s vínem a žampiony
Chuťově dobrý recept. Do omáčky jsem dala svůj protlak, který jsem v létě udělala z domácích rajčat. Já moc zvěřinu nemusím, ale manžel je myslivec, takže mu tuto omáčku udělám znovu k něčemu, co přinese z honu, který teď budou mít. Jsem zvědavá, jak mu bude chutnat.