Jednoduchý recept

Omáčka s vínem a žampiony

  • Česko
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Omáčka s vínem a žampiony 5 1
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 19866

Ingredience

500 ml Hovězí vývar základní
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
2 polévková lžíce Olej rostlinný
1 špetka Pepř černý mletý
1 kávová lžička Protlak rajčatový
2 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
0,5 kávová lžička Sůl
250 ml Víno červené
50 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

6% Kalorie 110 kcal
Kilojoule 462kJ
1% Sacharidy 4 g
5% Tuky 4 g
22% Sodík 430 mg
6% Bílkoviny 3 g

Omáčka s vínem a žampiony postup přípravy receptu:

1

Na rozehřátém oleji v kastrole zpěníme hladkou mouku, přimícháme rajčatový protlak a podlijeme vývarem. Promícháme metlou a povaříme asi 15 minut.

2

Potom přidáme očištěné, na plátky nakrájené žampiony a vaříme 5 minut. Omáčku osolíme, opepříme a nakonec přilijeme červené víno a smetanu. Vše jen prohřejeme.

3

Omáčku podáváme k tmavým pečeným masům a ke zvěřině.

Komentáře a hodnocení

 
Lucie Klouparová
Omáčka s vínem a žampiony
Chuťově dobrý recept. Do omáčky jsem dala svůj protlak, který jsem v létě udělala z domácích rajčat. Já moc zvěřinu nemusím, ale manžel je myslivec, takže mu tuto omáčku udělám znovu k něčemu, co přinese z honu, který teď budou mít. Jsem zvědavá, jak mu bude chutnat.

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept