Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (27%)
ID receptu: 19891
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

200 ml Jogurt bílý
1 ks Kypřicí prášek do pečiva
200 ml Mléko polotučné
500 g Mouka pšeničná hladká T 650
6 g Petržel - nať
1 špetka Sůl
500 g Sýr Lučina - termizovaný
100 g Tuk
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 570 kcal
Kilojoule 2 386kJ
14% Sacharidy 50 g
44% Tuky 33 g
4% Sodík 82 mg
31% Bílkoviny 18 g

Domácí berek postup přípravy receptu:

1

500g mouky, 200 ml jogurtu, 1 vejce a prášek do pečiva vypracujeme v hladké těsto.

2

Sýr rozmícháme s nasekanou petrželkou a lžící mléka, osolíme.

3

Mléko necháme ohřát, poté ho rozšleháme s vejcem a rozpuštěným tukem.

4

Připravené těsto si rozdělíme na 5 dílů a každý rozválíme na tenký plát.

5

Jeden z plátů dáme na vymazaný plech, okraje těsta mírně zvedneme.

6

Zbylé kusy rozčtvrtíme a namočíme v mléku s rozšlehaným vejcem. Osm kousků položíme na plát na plechu, potřeme sýrem a poklademe zbylými pláty těsta.

7

Těsto na okrajích plechu spojíme, přelijeme zbylým mlékem a dáme péct na 175°C přibližně na 40 minut.

8

Po upečení pokrájíme na větší kousky a podáváme ještě teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept