Třešňovo - tvarohová šarlotka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Třešňovo - tvarohová šarlotka
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | verca |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 1990 |
Kategorie: | Charloty |
Ingredience
125 g | Cukr krupice |
36 ks | Piškoty cukrářské |
750 g | Třešně |
300 g | Tvaroh jemný |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 1 567g |
---|---|
Cholesterol | 984,0mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 51g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2g |
Vitamín E | 14,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 32,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Piškoty cukrářské mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Třešně, Tvaroh jemný mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Třešňovo - tvarohová šarlotka postup přípravy receptu:
1 | Třešně omyjeme, vypeckujeme, vložíme do mísy a posypeme 3lžícemi cukru. Opatrně promícháme a necháme 2-3 hodiny odležet. |
2 | Mezitím utřeme tvaroh se 3 lžícemi cukru. Připravíme světlý sirup tak, že přivedeme k varu zbytek cukru se 100ml vody a necháme vychladnout. V sirupu namáčíme dlouhé cukrářské piškoty. |
3 | Namočenými piškoty opatrně vyložíme šarlotkovou formu. Poté ji naplníme postupně třešněmi, tvarohem a zbylé piškoty dáme nahoru. Formu zakryjeme talířem a vložíme na cca 8 hodin do lednice. |
4 | Před podáváním vyjmeme šarlotku z formy. |