Puf berek - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 100 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Puf berek
Celkový čas: | 100 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 60 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 19909 |
Kategorie: | Jednohubky, Kanapky, Tapas |
Ingredience
80 g | Cibule |
1 polévková lžíce | Jogurt bílý |
250 g | Maso mleté - mix |
500 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 kávová lžička | Ocet kvasný lihový |
400 ml | Olej stolní |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 špetka | Sůl |
30 g | Tuk |
1 ks | Vejce slepičí |
50 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 1g |
---|---|
Cholesterol | 83,1mg |
Draslík | 34,7mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 48,4mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,0mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Jogurt bílý, Olej stolní, Sůl, Tuk, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Maso mleté - mix, Mouka pšeničná hladká T 650, Ocet kvasný lihový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Puf berek postup přípravy receptu:
1 | Z mouky, vejce, 10 g tuku, jogurtu, octa, soli a trošky vody vypracujeme hladké těsto, které rozdělíme na 4 části a dáme na 3 minuty odpočinout do chladničky. |
2 | Jemně pokrájenou cibuli osmažíme na 10 g rozpuštěného tuku, přisypeme mleté maso, osolíme a opepříme. Vše necháme podusit. Vzniklou náplň necháme vystydnout. |
3 | Díly těsta rozválíme na velikost cca 30 cm, pomažeme je kromě jednoho rozpuštěným tukem a naskládáme na sebe, nemaštěný plát necháme až na úplný konec. Těsto opět rozválíme na plát o síle cca 2 mm, vykrajujeme kolečka o 7 cm v průměru, plníme masovou směsí a překrýváme dalším kolečkem těsta. Okraje dobře stiskneme. |
4 | Plněná kolečka osmažíme na rozpáleném oleji. |
Poznámka
Množství vody do těsta může kolísat.