Kořeněné bramborové hranolky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kořeněné bramborové hranolky
Kořeněné bramborové hranolky
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | vasek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 19921 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
4 ks | Brambory |
2 ks | Brambory sladké (Batáty) |
0,5 kávová lžička | Chilli koření mleté |
1 kávová lžička | Garam masala |
0,5 kávová lžička | Kmín drcený |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
0,3 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 17g |
---|---|
Cholesterol | 6,0mg |
Draslík | 483,4mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,2mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Brambory sladké (Batáty), Chilli koření mleté, Kmín drcený, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Garam masala, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kořeněné bramborové hranolky postup přípravy receptu:
1 | Brambory očistíme, omyjeme a nakrájíme ostrým nožem na hranolky. Plech si vymažeme máslem a předehřejeme troubu. Hranolky dáme do sáčku, přidáme sůl, pepř, chilli koření a koření garam masala. Pytlík uzavřeme a důkladně protřepeme. Tím se hranolky obalí kořením ze všech stran. Hranolky v jedné vrstvě nasypeme na plech tak, aby se nepřekrývaly. |
2 | Pečeme při vysoké teplotě 35 minut. Můžeme v průběhu pečení hranolky obracet, ale není to nutné. Hotové hranolky vsypeme do mísy a posypeme drceným kmínem. |
Poznámka
Podáváme jako přílohu k masu.
Hranolky z brambor jsou jednou z bramborových variant příloh. Pokud do nich přidáte ještě nějaké to kořeníčko, vznikne vám opět jiná varianta. Tak proč to nezkusit? A to jsem si řekla i já. Jen tyto hranolky nejsou vhodné pro děti (i když žádné hranolky nejsou vhodné pro děti, občas je však doma dělám – nejčastěji hranolky vlnky do trouby, kde nepřidávám tuk). Tento recept mohu doporučit, a pokud máte ještě své vypěstované brambory, bude vás příprava kořeněných bramborových hranolek o to víc těšit.