Jednoduchý recept

Kořeněné bramborové hranolky

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Kořeněné bramborové hranolky 5 1
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 19921

Ingredience

4 ks Brambory
2 ks Brambory sladké (Batáty)
0,5 kávová lžička Chilli koření mleté
1 kávová lžička Garam masala
0,5 kávová lžička Kmín drcený
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
0,3 kávová lžička Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

6% Kalorie 116 kcal
Kilojoule 486kJ
5% Sacharidy 17 g
6% Tuky 5 g
11% Sodík 215 mg
5% Bílkoviny 3 g

Kořeněné bramborové hranolky postup přípravy receptu:

1

Brambory očistíme, omyjeme a nakrájíme ostrým nožem na hranolky. Plech si vymažeme máslem a předehřejeme troubu. Hranolky dáme do sáčku, přidáme sůl, pepř, chilli koření a koření garam masala. Pytlík uzavřeme a důkladně protřepeme. Tím se hranolky obalí kořením ze všech stran. Hranolky v jedné vrstvě nasypeme na plech tak, aby se nepřekrývaly.

2

Pečeme při vysoké teplotě 35 minut. Můžeme v průběhu pečení hranolky obracet, ale není to nutné. Hotové hranolky vsypeme do mísy a posypeme drceným kmínem.

Poznámka

Podáváme jako přílohu k masu.

Komentáře a hodnocení

 
Lucie Klouparová
Kořeněné bramborové hranolky
Hranolky z brambor jsou jednou z bramborových variant příloh. Pokud do nich přidáte ještě nějaké to kořeníčko, vznikne vám opět jiná varianta. Tak proč to nezkusit? A to jsem si řekla i já. Jen tyto hranolky nejsou vhodné pro děti (i když žádné hranolky nejsou vhodné pro děti, občas je však doma dělám – nejčastěji hranolky vlnky do trouby, kde nepřidávám tuk). Tento recept mohu doporučit, a pokud máte ještě své vypěstované brambory, bude vás příprava kořeněných bramborových hranolek o to víc těšit.

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept