Jednoduchý recept

Italské brambory

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (74%)
ID receptu: 19922

Ingredience

1 polévková lžíce Bazalka
3 ks Brambory
50 g Mozzarella
1 ks Paprika žlutá
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Protlak rajčatový
4 ks Rajčata
1 kávová lžička Sůl
150 ml Vývar zeleninový
130 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

7% Kalorie 133 kcal
Kilojoule 556kJ
5% Sacharidy 19 g
5% Tuky 4 g
23% Sodík 459 mg
13% Bílkoviny 7 g

Italské brambory postup přípravy receptu:

1

Brambory očistíme, omyjeme a nakrájíme na širší plátky. Vložíme do pekáčku. Rajčata spaříme horkou vodou, oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na kostičky. Přisypeme k bramborám. Papriku pokrájíme na proužky, žampióny na plátky a přidáme do pekáčku.

2

Rajčatový protlak rozmícháme ve vývaru a brambory přelijeme. Osolíme, opepříme a přisypeme sekanou bazalku. Nakonec vše posypeme strouhaným sýrem a dáme do trouby. Pečeme při střední teplotě 20 minut.

Poznámka

Podáváme jako přílohu k masu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept