Jednoduchý recept

Brambory se šafránem a hořčicí

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 19923

Ingredience

700 g Brambory
1 ks Cibule červená
1 polévková lžíce Hořčice
1 polévková lžíce Ocet vinný
2 polévková lžíce Olej rostlinný
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
2 kávová lžička Rozmarýn čerstvý
1 kávová lžička Sůl
5 polévková lžíce Víno bílé
5 polévková lžíce Vývar zeleninový
2 stroužek Česnek
1 špetka Šafrán

Nutriční hodnoty jedné porce

9% Kalorie 170 kcal
Kilojoule 712kJ
8% Sacharidy 28 g
6% Tuky 4 g
13% Sodík 250 mg
10% Bílkoviny 6 g

Brambory se šafránem a hořčicí postup přípravy receptu:

1

Brambory nakrájíme na plátky, cibuli na kolečka a prolisujeme česnek. Promícháme a vsypeme do pekáčku.

2

Do misky nalijeme bílé víno, ocet a přilijeme olej. Dobře promícháme a přidáme hořčici. Přilijeme zeleninový vývar a okořeníme rozmarýnem a špetkou šafránu.

3

Touto směsí podlijeme směs v pekáčku, osolíme a opepříme.

4

Pekáček zakryjeme druhým pekáčkem nebo alobalem. Pečeme při vysoké teplotě půl hodiny. Odstraníme vrchní pekáček nebo alobal a dopečeme odkryté ještě 10 minut.

Poznámka

Podáváme jako přílohu ke grilovanému masu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept