Recept

Jablečný koláč s medem a mandlemi

  • Kanada
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 1993

Ingredience

100 g Cukr krupice
6 ks Jablka
250 g Listové těsto
125 g Mandle
2 polévková lžíce Med včelí
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
70 g Máslo čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 572 kcal
Kilojoule 2 392kJ
19% Sacharidy 70 g
43% Tuky 32 g
0% Sodík 3 mg
13% Bílkoviny 7 g

Jablečný koláč s medem a mandlemi postup přípravy receptu:

1

Listové těsto na pomoučeném vále rozválíme na plát o tloušťce asi 5mm a vyložíme jím koláčovou formu.

2

Jablka omyjeme, zbavíme jadřinců a rozkrájíme na čtvrtiny. Rozložíme je na těsto a koláč pečeme v troubě předehřáté na 210C asi 20minut.

3

Mezitím v kastrůlku rozehřejeme máslo a vmícháme cukr, med a mandle nakrájené na plátky. Směs ještě teplou nalijeme na koláč a vložíme ještě na několik minut do trouby, aby mandle získaly zlatohnědou barvu.

Poznámka

Listové těsto připravíme viz recept "Listové těsto" nebo použijeme již hotové, mražené

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept