Jemné vafle - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 21 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jemné vafle
Celkový čas: | 21 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 6 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 19931 |
Kategorie: | Vafle |
Ingredience
1 špetka | Citronová kůra |
200 g | Cukr krupice |
80 g | Cukr moučkový |
250 g | Máslo čerstvé |
150 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce | Olej rostlinný |
150 g | Solamyl |
1 špetka | Sůl |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 67g |
---|---|
Cholesterol | 213,6mg |
Draslík | 53,1mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,3mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 47,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová kůra, Cukr krupice, Cukr moučkový, Olej rostlinný, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Solamyl mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jemné vafle postup přípravy receptu:
1 | Máslo s cukrem vyšleháme do pěny, přidáme vejce a všechny ostatní přísady kromě oleje a moučkového cukru. Zlehka promícháme. |
2 | Formu na pečení vaflí rozehřejeme a pečicí plochy potřeme olejem. Vlijeme těsto, formu uzavřeme a vafle pečeme asi 6 minut. |
3 | Podáváme vychladlé, posypané moučkovým cukrem. |