Dětský guláš - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dětský guláš
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 19933 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
1 krajíc | Chléb konzumní |
1 ks | Cibule |
300 g | Hovězí libové |
1 špetka | Kmín drcený |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Paprika mletá sladká |
1 špetka | Pepř černý mletý |
3 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
2 ks | Rajčata |
1 špetka | Sůl |
500 ml | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 45,8mg |
Draslík | 569,3mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 360,8mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,9mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Hovězí libové, Kmín drcený, Paprika mletá sladká, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chléb konzumní, Olej olivový, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Dětský guláš postup přípravy receptu:
1 | V kvalitním rendlíku s nepřilnavým povrchem rozehřejeme trošku olivového oleje a na něm restujeme nadrobno nakrájenou cibulku. Aby se nepřipalovala, podléváme zeleninovým vývarem. Když cibulka zezlátne, přidáme malé kostičky masa a restujeme. Stále podléváme. |
2 | Když se maso zatáhne, přidáme nakrájená rajčata, rajčatový protlak, špetku sladké papriky a drceného kmínu. Pokud dětem už jídlo solíme, můžeme i osolit. |
3 | Maso podlijeme zbytkem vývaru a vaříme 20 minut. Pak přidáme na kostičky nakrájený krajíc chleba bez kůrky a tím guláš zahustíme. |
4 | Na mírném ohni vaříme tak dlouho, až maso změkne a chleba se rozvaří. Podle věku dětí a rodinných zvyklostí můžeme na závěr přidat česnek a pepř. S kořením šetříme a u dětí do pěti let se nedoporučuje vůbec. |