Jednoduchý recept

Pečený bramborový nákyp

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 19961

Ingredience

700 g Brambory
2 polévková lžíce Citronová šťáva
2 ks Mrkev kořen
0,3 kávová lžička Muškátový oříšek
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
4 polévková lžíce Strouhanka
1 kávová lžička Sůl
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 211 kcal
Kilojoule 884kJ
9% Sacharidy 33 g
236% Tuky 177 g
16% Sodík 315 mg
17% Bílkoviny 10 g

Pečený bramborový nákyp postup přípravy receptu:

1

Uvařené brambory vložíme do mísy, přidáme žloutky, mletý muškátový oříšek, zakápneme citrónovou šťávou, rozšťoucháme, osolíme a opepříme. Očištěnou mrkev nastrouháme na hrubém struhadle a vmícháme do kaše.

2

Ze zbylých bílků ušleháme tuhý sníh, ten opatrně přimícháme k bramborové kaši.

3

Pekáček vymažeme máslem, vysypeme částí strouhanky. Do pekáčku vyklopíme kaši, posypeme zbylou strouhankou a dáme zapéct při vyšší teplotě (40 minut). Nakonec ozdobíme sekanou petrželkou. Podáváme jako přílohu k smaženým pokrmům.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept