Bramborové šišky s jehněčím masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 85 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramborové šišky s jehněčím masem
Celkový čas: | 85 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 55 minut |
Autor: | vasek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 19976 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
450 g | Brambory |
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
250 g | Jehněčí maso |
0,5 kávová lžička | Koriandr mletý |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
150 ml | Olej rostlinný |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 184,7mg |
Draslík | 562,8mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 156,6mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 16,9mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 609,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Cibule, Koriandr mletý, Olej rostlinný, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jehněčí maso, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bramborové šišky s jehněčím masem postup přípravy receptu:
1 | Brambory očistíme, omyjeme, v hrnci s vodou uvaříme do měkka (asi 20 minut), scedíme, překlopíme do mísy. |
2 | Na pánvi rozpustíme máslo a přidáme mleté jehněčí maso. Restujeme 5 minut, přisypeme posekanou cibuli a prolisovaný česnek. Okořeníme koriandrem, restujeme ještě 10 minut. Maso z pánve sklepeme k bramborám a přidáme vejce, osolíme, opepříme, vypracujeme středně tuhé těstíčko. |
3 | Rukou odtrháváme stejně velké kousky, vyválíme do tvaru šištiček a smažíme v rozpáleném oleji přibližně 8 minut. |
4 | Podáváme s čerstvou zeleninou a pečivem. Můžeme podávat i s majonézou. |
Poznámka
Servírujeme teplé.