Zapečené plněné žampiony
30 min.

Ingredience
- 4kusyŽampiony čerstvé
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 10gramůPetržel - nať
- 50mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 100gramůSýr Eidam cihla 45%
- 0,5kusPaprika červená
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
166 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
9 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
3 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Vybereme velké, pevné žampiony, odřízneme nohu a špičatou kávovou lžičkou vydlabeme vnitřky, hlavy seřízneme tak, aby dobře stály.
- 2Nohy a ostatní odřezané části žampiónů nasekáme na malé kousky, které dáme do misky.
- 3K nim přidáme nadrobno rozsekanou petrželku, červenou papriku, smetanu, nastrouhaný Eidam, sůl a pepř, vše dobře promícháme, vzniklou směsí naplníme žampiony.
- 4Pečeme přibližně 10 minut na plechu v troubě (při střední teplotě).
- 5Ještě teplé servírujeme s bílým pečivem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.