Jednoduchý recept

Plzeňský guláš

  • Česko
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Plzeňský guláš 5 1
Celkový čas: 110 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 200
Kategorie: Maso

Ingredience

10 g Česnek
600 g Cibule
750 g Hovězí maso přední
1 g Kmín celý
1 g Majoránka
30 g Mouka pšeničná hladká T 650
20 g Paprika mletá sladká
500 g Párky jemné
1 g Pepř černý mletý
150 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
50 g Protlak rajčatový
25 g Sůl
200 g Tuk
100 g Vejce slepičí
900 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 515 kcal
Kilojoule 2 153kJ
3% Sacharidy 12 g
54% Tuky 40 g
54% Sodík 1 g
44% Bílkoviny 25 g
Plzeňský guláš

Plzeňský guláš postup přípravy receptu:

1

Hovězí maso opláchneme a nakrájíme na kostky cca po 25g.

2

Cibuli oloupeme a nadrobno nakrájíme, osmahneme na tuku dorůžova, vložíme maso a za stálého míchání je osmahneme. Malou dávku tuku ponecháme na opékání párků.

3

Potom k masu přidáme mletou papriku a krátce osmahneme. Přisolíme, přidáme rajčatový protlak, kmín a pepř, mírně podlijeme vodou a pod poklicí dusíme za občasného promíchání.

4

Když je maso částečně měkké, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme prosátou moukou, za stálého míchání ji mírně osmahneme a podlijeme teplou vodou. Přidáme utřený česnek, majoránku a pivo a za občasného promíchání zvolna dusíme téměř doměkka.

5

Měkké maso vyjmeme a omáčku na něj přecedíme.

6

Nakonec guláš přisolíme a krátce povaříme. Podáváme jej ozdobený párkem, opečeným na části tuku a s čtvrtkou natvrdo vařeného vejce.

Poznámka

Vejce slepičí: (2.5ks)

Komentáře a hodnocení

 
Lucie Klouparová
Plzeňský guláš
Nemusíte jezdit do Plzně, abyste ochutnali „Plzeňský guláš“. Stačí vyzkoušet tento recept a budete opravdu spokojeni. Je vynikající, a když ho necháte ještě naležet, je to luxusní gulášek, na který se jen tak nezapomíná.

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept