Rychlé rizoto s hráškem a baby karotkou

70 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1490 kcal
Bílkoviny
98 g
Tuky
87 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Dle návodu na obalu připravíme rýži.
  • 2
    Naporcované kuře umyjeme, osolíme, opepříme a přidáme i směs koření na kuře. Do pekáčku naklademe naporcované kuře, nalijeme tři lžíce olivového oleje a 1 dl vývaru.
  • 3
    Pečeme v troubě na mírném až středním ohni 40 minut.
  • 4
    Po celou dobu dle potřeby podléváme vývarem. Porce kuřete během pečení jednou obrátíme.
  • 5
    Když je kuře upečené, vyjmeme je z pekáčku a do pekáčku nasypeme hrášek a karotku. Přidáme tolik kuřecího vývaru, až je zelenina ponořená ze dvou třetin. Vše osolíme, opepříme a přidáme kari koření. Vložíme zpět do trouby, kde dusíme tak dlouho, až je zelenina měkká.
  • 6
    Kuře obereme, maso nakrájíme na malé kousky a spolu s rýží přidáme k zelenině. Smícháme, přidáme dvě lžíce másla a vše společně podusíme ještě 5 minut.
  • 7
    Podáváme na předehřátých talířích posypané nastouhaným eidamem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.