Recept

Tapas z klobásy chorizo a cizrny

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 23 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 3 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (19%)
ID receptu: 20011

Ingredience

1 ks Cibule
400 g Cizrna
250 g Klobása Chorizo
2 polévková lžíce Ocet Sherry
7 polévková lžíce Olej olivový
1 ks Oregano čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
1 ks Petržel - nať
1 ks Pečivo pšeničné jemné tukové
1 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

39% Kalorie 761 kcal
Kilojoule 3 183kJ
21% Sacharidy 76 g
47% Tuky 35 g
14% Sodík 273 mg
65% Bílkoviny 36 g

Tapas z klobásy chorizo a cizrny postup přípravy receptu:

1

V míse rozšleháme lžíci octa se 6 lžícemi olivového oleje. Podle chuti osolíme a opepříme, případně přidáme ještě trochu octa. Zálivku odložíme.

2

Oloupeme klobásu chorizo, kterou pak nakrájíme na silnější plátky, které ještě rozpůlíme.

3

Zbytek olivového oleje rozpálíme na pánvi, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a za stálého míchání ji opékáme 2–3 minuty. Přisypeme klobásu, kterou též opečeme.

4

Klobásu i cibuli vybereme z pánve a položíme na papírový ubrousek, který do sebe vsaje přebytečný tuk. Ještě horké je nasypeme do zálivky a promícháme.

5

Cizrnu z konzervy propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Přisypeme ji k ostatním surovinám a důkladně promícháme. Celé necháme vychladnout.

6

Před podáváním pokrm případně ještě dochutíme a posypeme nadrobno nakrájenými čerstvými bylinkami. Nejvhodnější přílohou je čerstvé bílé pečivo.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept