Jednoduchý recept

Dvakrát pečené brambory

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 55 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 20024

Ingredience

3 polévková lžíce Bazalka
4 ks Brambory
1 kávová lžička Citronová šťáva
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
150 ml Smetana 12% (konzumní)
2 polévková lžíce Sýr Parmezán
1 kávová lžička Sůl
70 ml Vývar zeleninový
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

7% Kalorie 136 kcal
Kilojoule 570kJ
4% Sacharidy 14 g
9% Tuky 7 g
19% Sodík 380 mg
11% Bílkoviny 6 g

Dvakrát pečené brambory postup přípravy receptu:

1

Čtyři velké brambory dobře omyjeme, celé položíme na plech a dáme péct. Pečeme při vyšší teplotě asi 40 minut.

2

Každou bramboru podélně rozřízneme na dvě poloviny. Vnitřní bramborovou hmotu lžičkou vydlabeme tak, aby pod slupkou zbyla půlcentimetrová vrstva. Vydlabanou hmotu vložíme do misky.

3

Přilijeme vývar a smetanu, přisypeme posekanou bazalku a prolisovaný česnek. Zakápneme citronovou šťávou. Nezapomeneme osolit a opepřit. Vše dobře promícháme.

4

Takto připravenou směsí plníme půlky vydlabaných brambor a pokládáme vedle sebe na plech. Vršek brambor posypeme strouhaným parmezánem a dáme zapéct. Pečeme při vyšších teplotách 15 minut.

5

Podáváme jako samostatný chod s čerstvou zeleninou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept