Skopové řízky zapékané se sýrem
70 min.
Ingredience
- 1kusCibule
 - 1lžičkaSůl
 - 1lžícePetržel - nať
 - 1lžíceSádlo škvařené
 - 200mililitrůZakysaná smetana
 - 3lžíceSýr Parmezán
 - 2lžičkySardelová pasta
 - 600gramůSkopová kýta
 - 0,5litrVoda pitná
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
431 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
35 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
467 mg
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Omyté maso nakrájíme na řízky a naklepeme. Maso po jedné straně osolíme a na druhé straně potřeme směsí nadrobno nakrájené cibule, sardelové pasty a nasekané petrželky.
 - 2Řízky vložíme do kastrolu na sádlo, mírně podlijeme a dusíme doměkka.
 - 3Šťávu necháme zčásti vydusit, přilijeme smetanu a povrch posypeme nastrouhaným sýrem.
 - 4Pokrm zapečeme ve vyhřáté troubě.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.