Kuře ala kohout na víně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle videoreceptu. Za 125 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuře ala kohout na víně
Celkový čas: | 125 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 95 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 20066 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Bobkový list |
1 ks | Celer řapíkatý |
2 stroužek | Česnek |
450 g | Cibulka jarní |
1 kávová lžička | Cukr krupice |
1 ks | Karotka |
1 ks | Kuře |
4 polévková lžíce | Martell cognac |
60 g | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 kávová lžička | Ocet vinný |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
125 g | Pancetta |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
4 ks | Tymián čerstvý |
750 ml | Víno červené |
225 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 32g |
---|---|
Cholesterol | 18g |
Draslík | 2g |
Vláknina | 23g |
Vitamín A | 7g |
Vitamín B6 | 2,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 111,5mg |
Vitamín E | 2,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 32,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Celer řapíkatý, Česnek, Cibulka jarní, Cukr krupice, Karotka, Kuře, Ocet vinný, Sůl, Tymián čerstvý, Víno červené, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Martell cognac, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Olej olivový, Pancetta, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuře ala kohout na víně postup přípravy receptu:
1 | Mouku smícháme se lžičkou soli a pepře. Omyté porce kuřete posypeme 1 lžící mouky. |
2 | Polovinu másla rozehřejeme a kuře na něm po všech stranách opečeme. Přidáme na proužky nakrájenou slaninu, nadrcený česnek, nakrájený celer a karotku a krátce smažíme. |
3 | Přilijeme koňak a víno, promícháme a přidáme bobkový list s tymiánem. Uvedeme do varu a pod pokličkou zvolna dusíme asi 1 hodinu. |
4 | Na pánvi rozehřejeme zbylé máslo s olejem, vsypeme cibulky a chvíli smažíme. Potom vmícháme cukr, ocet a lžíci vody a smažíme dozlatova. |
5 | Ke kuřeti přidáme zkaramelizované cibulky, vsypeme očištěné žampiony a vše dusíme ještě 30 minut doměkka. |
6 | Kuře a zeleninu vyjmeme na mísu a odstraníme bobkový list s tymiánem. Z omáčky sebereme přebytečný tuk a povaříme ji do zhoustnutí asi 4 minuty. |
7 | Omáčku přelijeme přes porce kuřete a podáváme. |
8 | Vhodnou přílohou jsou šťouchané brambory. |
Poznámka
Můžeme použít malé sterilované cibulky.
Vypadá to skvěle.