Video recept

Kuře ala kohout na víně

  • Francie
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Kuře ala kohout na víně 5 1
Celkový čas: 125 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 95 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 20066

Ingredience

2 ks Bobkový list
1 ks Celer řapíkatý
450 g Cibulka jarní
1 kávová lžička Cukr krupice
1 ks Karotka
1 ks Kuře
4 polévková lžíce Martell cognac
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
60 g Máslo čerstvé
1 kávová lžička Ocet vinný
1 polévková lžíce Olej olivový
125 g Pancetta
1 špetka Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sůl
4 ks Tymián čerstvý
750 ml Víno červené
2 stroužek Česnek
225 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

74% Kalorie 1,469 kcal
Kilojoule 6 146kJ
9% Sacharidy 33 g
123% Tuky 92 g
45% Sodík 890 mg
161% Bílkoviny 91 g

Kuře ala kohout na víně postup přípravy receptu:

1

Mouku smícháme se lžičkou soli a pepře. Omyté porce kuřete posypeme 1 lžící mouky.

2

Polovinu másla rozehřejeme a kuře na něm po všech stranách opečeme. Přidáme na proužky nakrájenou slaninu, nadrcený česnek, nakrájený celer a karotku a krátce smažíme.

3

Přilijeme koňak a víno, promícháme a přidáme bobkový list s tymiánem. Uvedeme do varu a pod pokličkou zvolna dusíme asi 1 hodinu.

4

Na pánvi rozehřejeme zbylé máslo s olejem, vsypeme cibulky a chvíli smažíme. Potom vmícháme cukr, ocet a lžíci vody a smažíme dozlatova.

5

Ke kuřeti přidáme zkaramelizované cibulky, vsypeme očištěné žampiony a vše dusíme ještě 30 minut doměkka.

6

Kuře a zeleninu vyjmeme na mísu a odstraníme bobkový list s tymiánem. Z omáčky sebereme přebytečný tuk a povaříme ji do zhoustnutí asi 4 minuty.

7

Omáčku přelijeme přes porce kuřete a podáváme.

8

Vhodnou přílohou jsou šťouchané brambory.

Poznámka

Můžeme použít malé sterilované cibulky.

Komentáře a hodnocení

 
Karel Svoboda
Kuře ala kohout na víně
Vypadá to skvěle.

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept