Hovězí guláš vídeňský

140 min.
Rakousko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
366 kcal
Bílkoviny
43 g
Tuky
15 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
3 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V kastrole na rozehřátém sádle restujeme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli asi 15 minut. Potom přisypeme mletou papriku, krátce promícháme a vložíme omyté, na kousky nakrájené hovězí maso. Za stálého míchání je opečeme ze všech stran.
  • 2
    Orestované maso osolíme, opepříme, vmícháme rajčatový protlak a zalijeme asi 2 dcl vody.
  • 3
    Do základu vsypeme kmín, ochutíme prolisovaným česnekem a za občasného míchání zvolna dusíme asi 1,5 hodiny. Během dušení přiléváme vodu, guláš se má pouze přichytávat, ne pálit.
  • 4
    Nakonec guláš okořeníme rozemnutou majoránkou a povaříme ještě 10 minut. Pokrm nazahušťujeme.
  • 5
    Podáváme s houskovými knedlíky, ozdobený oloupanou, na kolečka nakrájenou cibulí.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Helena45
čt 3. 4. 2014
Guláš to je klasika hlavně pro chlapy. Tenhle ale vypadá skutečně velmi lákavě. Asi změním u nás zaběhnutou klasiku a udělám jim guláš jednou zase trochu jinak.
Anonymní uživatel
po 7. 11. 2016
Hovězí guláš vídeňský
Jojo, už ho skoro mám a vypadá výborně, jen jsem dala mletý kmín, nemusím kmín celý :-)