Video recept

Hovězí guláš vídeňský

  • Rakousko
Palec nahoru
3
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 3 Hovězí guláš vídeňský 5 1
Celkový čas: 140 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 120 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 20070

Ingredience

500 g Cibule
750 g Hovězí maso zadní
1 kávová lžička Kmín celý
1 kávová lžička Majoránka
1 polévková lžíce Paprika mletá sladká
1 špetka Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Protlak rajčatový
2 polévková lžíce Sádlo škvařené
1 kávová lžička Sůl
1 l Voda pitná
4 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 325 kcal
Kilojoule 1 359kJ
5% Sacharidy 17 g
13% Tuky 10 g
15% Sodík 309 mg
76% Bílkoviny 43 g

Hovězí guláš vídeňský postup přípravy receptu:

1

V kastrole na rozehřátém sádle restujeme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli asi 15 minut. Potom přisypeme mletou papriku, krátce promícháme a vložíme omyté, na kousky nakrájené hovězí maso. Za stálého míchání je opečeme ze všech stran.

2

Orestované maso osolíme, opepříme, vmícháme rajčatový protlak a zalijeme asi 2 dcl vody.

3

Do základu vsypeme kmín, ochutíme prolisovaným česnekem a za občasného míchání zvolna dusíme asi 1,5 hodiny. Během dušení přiléváme vodu, guláš se má pouze přichytávat, ne pálit.

4

Nakonec guláš okořeníme rozemnutou majoránkou a povaříme ještě 10 minut. Pokrm nazahušťujeme.

5

Podáváme s houskovými knedlíky, ozdobený oloupanou, na kolečka nakrájenou cibulí.

Poznámka

Pokrm můžeme připravit i z hovězí kližky.

Komentáře a hodnocení

 
Romana
Hovězí guláš vídeňský
Guláš to je klasika hlavně pro chlapy. Tenhle ale vypadá skutečně velmi lákavě. Asi změním u nás zaběhnutou klasiku a udělám jim guláš jednou zase trochu jinak.
 
mya@post.cz
Hovězí guláš vídeňský
Jojo, už ho skoro mám a vypadá výborně, jen jsem dala mletý kmín, nemusím kmín celý :-)

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
3
Palec dolu
0
5
Ověřený recept