Jednoduchý recept

Pomerančový salát s fenyklem

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (20%)
ID receptu: 20125
Kategorie: Předkrmy

Ingredience

2 kávová lžička Fenykl obecný
1 ks Fenykl sladký - hlíza
2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
1 ks Petržel - nať
4 ks Pomeranče
1 dl Pomerančová šťáva

Nutriční hodnoty jedné porce

8% Kalorie 152 kcal
Kilojoule 637kJ
8% Sacharidy 29 g
6% Tuky 4 g
0% Sodík 9 mg
5% Bílkoviny 3 g

Pomerančový salát s fenyklem postup přípravy receptu:

1

Oloupeme kůru a bílou vrstvu pomerančů tak, aby si udržely svůj původní tvar. Pracujeme nad miskou, abychom zachytili odkapávající šťávu. Šťávu odložíme a pomeranče nakrájíme na kolečka silná asi 0,5 cm. Poté je rozložíme do salátové mísy.

2

Z hlízy fenyklu odřízneme vějířovité listy, podélně ji rozpůlíme a překrojíme na čtvrtky. Nakrájíme na co nejtenčí plátky, rozsypeme na pomeranče a pokapeme šťávou zachycenou z pomerančů, aby nezhnědly.

3

Opatrně vše promícháme a posypeme semínky fenyklu.

4

Do misky nalijeme olivový olej a všleháme do něj pomerančovou šťávu. Zálivkou přelijeme připravené pomeranče s fenyklem, promícháme, přikryjeme potravinářskou folií a dáme vychladit.

5

Salát podáváme chlazený a těsně před podáváním jej posypeme nadrobno nakrájenou petrželovou natí.

Poznámka

Místo fenyklu lze použít na kolečka nakrájenou cibuli.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept