Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 120 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 100 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (19%)
ID receptu: 20138

Ingredience

50 g Ančovičky konzervované
1 ks Cibule
180 g Mouka pšeničná hladká T 650
50 g Máslo čerstvé
6 polévková lžíce Olej olivový
30 g Olivy černé
1 špetka Petržel - nať
1 špetka Sůl
4 polévková lžíce Tapenáda se zelenými olivami
3 polévková lžíce Voda pitná
3 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 270 kcal
Kilojoule 1 131kJ
7% Sacharidy 25 g
22% Tuky 16 g
22% Sodík 435 mg
11% Bílkoviny 6 g

Pissaladiere postup přípravy receptu:

1

Mouku smícháme se špetkou soli a zapracujeme do ní máslo. Jakmile začne hmota připomínat hrubou strouhanku, přidáme 3 lžíce vody a vypracujeme v těsto. Připravené těsto zabalíme do potravinářské folie a alespoň na 1 hodinu vložíme do lednice.

2

Na pánvi zahřejeme olej, přidáme prolisovaný česnek a 2 minuty opékáme. Přisypeme na kolečka pokrájenou cibuli, zamícháme a teplotu zmírníme na minimum. Navlhčíme kus pergamenu a přikryjeme jím cibuli na pánvi. Zakryjeme pokličkou a 45 minut dusíme, dokud cibule nezměkne.

3

Mezitím rozválíme těsto na tenkou placku a vyložíme jím dortovou formu o průměru 20 cm. Těsto propícháme vidličkou, položíme na něj papír na pečení, zatížíme a vložíme na 10 minut do lednice.

4

Těsto i se zátěží pečeme 15 minut v předehřáté troubě na 220°C. Poté odstraníme zátěž i pečící papír, snížíme teplotu na 180 °C a pečeme dalších 5 minut.Upečený korpus potřeme tapenádou a naplníme cibulí. Přidáme okapané a podélně nakrájené ančovičky a vypeckované olivy.

5

Naplněný korpus pečeme dalších 25 - 30 minut. Před uvolněním z dortové formy necháme koláč 10 minut odstát. Nakonec posypeme nadrobno nakrájenou petrželkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept