Brambory zapečené s olivami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Brambory zapečené s olivami
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | pepa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 20139 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
750 g | Brambory vařené ve slupce |
40 g | Máslo čerstvé |
40 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
200 g | Olivy nakládané |
1 špetka | Pepř černý mletý |
125 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
50 g | Strouhanka |
1 kávová lžička | Sůl |
50 g | Sýr Eidam cihla 40% |
30 g | Tuk |
125 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 41g |
---|---|
Cholesterol | 62,3mg |
Draslík | 797,6mg |
Vláknina | 17g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,8mg |
Vitamín E | 2,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 23,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené ve slupce, Olivy nakládané, Strouhanka, Sůl, Tuk, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Smetana 33% (šlehačka), Sýr Eidam cihla 40% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Brambory zapečené s olivami postup přípravy receptu:
1 | Ve slupce uvařené brambory oloupeme a nakrájíme na kostky. Smícháme je se zcezenými olivami nakrájenými na kousky a vložíme do zapékací mísy. |
2 | Na pánvi rozpustíme máslo, přisypeme mouku a připravíme světlou jíšku. Postupně ji zředíme vodou a smetanou, osolíme, opepříme a chvíli povaříme. |
3 | Potom do omáčky přidáme polovinu nastrouhaného sýru a nalijeme ji na brambory. Povrch posypeme na tuku osmaženou strouhankou a zbylým nastrouhaným sýrem. |
4 | Pokrm zapečeme ve středně vyhřáté troubě dozlatova. |