Rebarborový koláč - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rebarborový koláč
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | brousek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 2015 |
Kategorie: | Koláče |
Ingredience
112,5 g | Cukr krupice |
82 g | Cukr moučkový |
1 ks | Cukr skořicový |
1 ks | Kypřicí prášek do perníku |
42,5 g | Máslo čerstvé |
400 ml | Mléko polotučné |
170 g | Mouka polohrubá |
135 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
5 ks | Reveň (Rebarbora) |
2 polévková lžíce | Tuk |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 82g |
---|---|
Cholesterol | 123,9mg |
Draslík | 933,3mg |
Vláknina | 15g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 24,0mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Cukr moučkový, Reveň (Rebarbora), Tuk, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr skořicový, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka polohrubá, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Kypřicí prášek do perníku nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.

Rebarborový koláč postup přípravy receptu:
1 | Suroviny - mouku, mléko, kypřící prášek do perníku, tuk, vejce a cukr umícháme v tekutější těsto. |
2 | V pánvi rozehřejeme máslo, přidáme mouku a cukr a umícháme drobenku. |
3 | Těsto vlijeme do pekáče, poklademe očištěnou rebarborou a posypeme drobenkou. |
4 | Poté posypeme skořicovým cukrem a pečeme. |