Smažená čekanka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Smažená čekanka
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 20154 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
4 ks | Čekanka |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
250 ml | Olej rostlinný |
4 polévková lžíce | Strouhanka |
1 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
0,6 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 122,7mg |
Draslík | 155,7mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 156,1mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,2mg |
Vitamín E | 6,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Čekanka, Citronová šťáva, Olej rostlinný, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.

Smažená čekanka postup přípravy receptu:
1 | Čekanku omyjeme, konce seřízneme a hořké jádro vykrojíme. |
2 | V hrnci přivedeme k varu vodu se solí a citronovou šťávou, vložíme čekanku a povaříme ji 5 minut. |
3 | Povařenou, okapanou čekanku obalíme v rozšlehaných vejcích a ve strouhance. Smažíme dozlatova v dostatečném množství oleje v hlubší pánvi tak, aby čekanka plavala. Můžeme použít fritovací hrnec. |