Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 20154

Ingredience

1 polévková lžíce Citronová šťáva
250 ml Olej rostlinný
4 polévková lžíce Strouhanka
1 kávová lžička Sůl
2 ks Vejce slepičí
0,6 l Voda pitná
4 ks Čekanka

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 628 kcal
Kilojoule 2 626kJ
2% Sacharidy 7 g
88% Tuky 66 g
15% Sodík 305 mg
9% Bílkoviny 5 g

Smažená čekanka postup přípravy receptu:

1

Čekanku omyjeme, konce seřízneme a hořké jádro vykrojíme.

2

V hrnci přivedeme k varu vodu se solí a citronovou šťávou, vložíme čekanku a povaříme ji 5 minut.

3

Povařenou, okapanou čekanku obalíme v rozšlehaných vejcích a ve strouhance. Smažíme dozlatova v dostatečném množství oleje v hlubší pánvi tak, aby čekanka plavala. Můžeme použít fritovací hrnec.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept