Lišky s míchanými vejci - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Lišky s míchanými vejci
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 20158 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
750 g | Lišky čerstvé |
60 g | Máslo čerstvé |
4 polévková lžíce | Mléko polotučné |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 kávová lžička | Sůl |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 264,0mg |
Draslík | 85,9mg |
Vláknina | 84,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,9mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 17,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Lišky čerstvé, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Lišky s míchanými vejci postup přípravy receptu:
1 | Lišky očistíme, omyjeme a necháme okapat. Větší houby nakrájíme na kousky. Lišky vložíme do kastrolu na rozehřáté máslo a za stálého míchání dusíme doměkka. Všechna tekutina má být odpařená. Potom přidáme nasekanou petrželku. |
2 | Vejce rozšleháme s mlékem a solí, přelijeme přes lišky a za stálého promíchávání necháme ztuhnout. |
3 | Nakonec pokrm podle chuti přisolíme a ihned podáváme. |