Páj se šunkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Páj se šunkou
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 20160 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
100 g | Ananas |
250 g | Brambory |
2 polévková lžíce | Hořčice |
250 g | Listové těsto |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
300 ml | Mléko polotučné |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
8 ks | Šalotka |
1 kávová lžička | Sůl |
250 g | Šunka dušená |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 68g |
---|---|
Cholesterol | 69,5mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 38,6mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 18,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Ananas, Brambory, Šalotka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Listové těsto, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Šunka dušená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Páj se šunkou postup přípravy receptu:
1 | Šunku, brambory a ananas nakrájíme na kostičky, šalotky rozčtvrtíme. |
2 | Na pánvi rozpustíme máslo, přisypeme šalotky a restujeme 3 minuty. Přidáme šunku a restujeme další 3 minuty. Posypeme moukou, promícháme a podlijeme mlékem. Jakmile směs přivedeme k varu, přisypeme ananas, vmícháme hořčici a přidáme brambory. Osolíme, opepříme a vaříme 10 minut. |
3 | Směs z pánve vlijeme do pekáčku. Listové těsto rozválíme na placku a ořízneme na velikost pekáčku. Placku položíme na směs do pekáčku, propíchneme vidličkou, potřeme mlékem a dáme zapéct. Pečeme při vyšší teplotě 30 minut. |
4 | Podáváme s čerstvou zeleninou jako samostatný pokrm. |